Hmmm..

Sidan fungerar inte som den ska och jag hittar inte felet. Surt, när man slängt sig in i en debatt -.- Nåväl, hjälp är tillkallad och fram till dess får ni nöja er med mina åsikter och tänkande.

Det är här jag erkänner att jag gillar religioner. Varenda en av dem. Jag har av snälla och trevliga vänner fått mig mormonernas skrift och det är en ganska härlig läsning på sina ställen. Samma sak gäller jehovas bibel, som på några ställen faktiskt skiljer sig från de katolska och protestantiska som jag också har. Jag önskar jag kunde få tag i fler religiösa skrifter för.. i detta land råder religionsfrihet och jag måste inte bekänna mig till någon religion om jag inte vill. Jag kan helt enkelt plocka russinen ur varenda kaka och skräddarsy en privat liten sak, enbart för mig. Ljuvligt är det.

Om jag har tur, medan jag letar skrifter, finner jag någon som är villig att diskutera sin tro med mig. Det är oerhört givande att kunna samtala om religioner utan att bråka. Vanligen förs diskussionen på sådant sätt att vi letar efter olikheter i skrifterna. Sedan börjar det riktigt roliga, när man leker djupa filosofer och försöker komma fram till VARFÖR det skiljer sig. Vi som lever idag, var ju inte på plats när dessa skrifter första gången tillkom.

Jag är inte djupt religiös på något vis, däremot är jag nyfiken på det mesta. Ingenting i historien har orsakat så mycket krig och elände som just religiösa motsättningar. Det är skönt att ha någon, oavsett vilken religion de bekänner sig till, att diskutera och samtala om saker som dessa. För trots allt, är religion en stor del av vår vardag, även om vi inte tänker på det.

Comments are closed.

Powered by WordPress |